الخميس، 18 ديسمبر 2014

كباب الدجاج المشوي

















                                                          كباب الدجاج المشوي 


ملحوظة مهمة انقعي الاسياخ الخشبية في المية نص ساعة قبل ما تحطي الدجاج فيها عشان الاسياخ مش تتحرق منك 
ولو عندك شواية العادية بالفحم يبق الاسياخ الحديدة العادية 



المقادير 


600 جرام لحم دجاج خالي من العظم و بدون جلد مقطع إلي مكعبات صغيرة .
1/2 معلقة صغيرة من الزعتر .
1/2 فص ثوم صغير مفروم .
القليل من الفلفل الأسود المطحون الطازج .
1 ثمرة فلفل أخضر مقطعة إلي شرائح صغيرة .
1 بصلة صغيرة مقطعة إلي شرائح صغيرة .
16 ثمرة من الطماطم الكرز . أربعة منهم صغيرة الحجم .



الطريقة 



انقعي الدجاج في خليط من عصير الليمون و الزيت و الزعتر و الثوم و الفلفل .

وضع قطع الدجاج علي الأسياخ بالترتيب و التبديل في الترتيب بين قطع الدجاج و الطماطم و الخضار و إنهاء كل سيخ بقطعة دجاج .

ترتيب الأسياخ و وضعه علي الشواء الساحنة أو تحت الشواء و والطبخ ومش بتاخد كتير من 5 دقائق : 7 دقايق 
يفضل التتبيلة تبق من باللييل هتعطي طعم احلى كتير 



التقديم 


يقدم مع ارز او مكرونة وسلطة خضراء وسلطة زبادي بالخيار 
او خبز وسلطة خضراء وسلطة طحينة بطاطس محمرة او شيبسي وكاتشب 
والف هنا 


سلطة زبادي بالخيار 


قطعي خيار مكعبات صغيرة 
فص توم مدقوق 
ربع ملعقة خل صغيرة 
فلفل وذرة ملح 
كوب زبادي 
قلبي كل المقادير مع بعض والف هنا 

لو مش عندك شواية ممكن طاسة الشوي او تيفال عادي كله بينفع




ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق