الرز المعمر بالحمام
لنجاح المعمر ومش يبق معجن
كوب الرز له كوب وربع لبن
المقادير
رز ابيض مغسول ومنقوع
حمام الكمية الى انتى عوزاها
لبن حليب زي ما قلنا حسب كمية الرز لكل كوب رز كوب وربع لبن
معلقة قشطة كبيرة
معلقتين سمن بلدى كبار
ملح وفلفل اسود وذرة قرفة وجنزبيل وحبهان مطحون
حبة كبيرة مستكة او حبتان
الطريقة
يتبل الحمام بالملح و الفلفل ، ثم تقسم كل واحدة إلى نصفين و تحمر في السمن وعليها رشة ملح وفلفل ورشة قرفة وجنزبيل وهيل مطحون والمستكة
يغسل الأرز و يترك لمدة 10 دقائق في مية سخنة وبعدين وبعدين صفى الرز من الماء جيدا و يتبل بنفس التوابل اللي فوق ملح وفلفل
اضربي اللبن والقشدة والسمنة في الخلاط لم تلاقيه بيعمل رغاوي كده ودي طريقة حلوة عشان اللبن يبق ممزوج بالقشدة والسمنة
حطي طبقة بسيطة جدا من الأرز بقاع الصينية ، ثم يوضع الحمام المحمر
توضع طبقة أخرى من الأرز ، ثم ضيفي اللبن المضروب في الخلاط يعني طبقة رز وطبقة حمام وطبقة رز وعلي الوش بق سيحي حتة سمنة وحطيها علي الوش من فوق وممكن كملن ترشي رشة جبنة موزريللا مش هتقول لا
كمان ممكن ينفع الدجاج المخلي ( صدور البانية ) بنفس الطريقة
توضع طبقة أخرى من الأرز ، ثم ضيفي اللبن المضروب في الخلاط يعني طبقة رز وطبقة حمام وطبقة رز وعلي الوش بق سيحي حتة سمنة وحطيها علي الوش من فوق وممكن كملن ترشي رشة جبنة موزريللا مش هتقول لا
كمان ممكن ينفع الدجاج المخلي ( صدور البانية ) بنفس الطريقة
طريقه عمل الارز المعمر بالحمام مكونات الارز المعمر بالحمام
احدث طريق للعمل طواجن الارز المعمر توابل الارز المعمر
كيف يصنع الارز المعمر نقع الارز قبل عمله
كميه اللبن لنجاح الارز المعمر كميه الارز المعمر
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق