السبت، 20 ديسمبر 2014

الرز المعمر بالحمام















                                                         
                                                      الرز المعمر بالحمام 

   

لنجاح المعمر ومش يبق معجن 
كوب الرز له كوب وربع لبن 

المقادير 



رز ابيض مغسول ومنقوع
حمام الكمية الى انتى عوزاها
لبن حليب زي ما قلنا حسب كمية الرز لكل كوب رز كوب وربع لبن
معلقة قشطة كبيرة
معلقتين سمن بلدى كبار
ملح وفلفل اسود وذرة قرفة وجنزبيل وحبهان مطحون
حبة كبيرة مستكة او حبتان 

الطريقة 

يتبل الحمام بالملح و الفلفل ، ثم تقسم كل واحدة إلى نصفين و تحمر في السمن وعليها رشة ملح وفلفل ورشة قرفة وجنزبيل وهيل مطحون والمستكة 
يغسل الأرز و يترك لمدة 10 دقائق في مية سخنة وبعدين وبعدين صفى الرز من الماء جيدا و يتبل بنفس التوابل اللي فوق ملح وفلفل 
اضربي اللبن والقشدة والسمنة في الخلاط لم تلاقيه بيعمل رغاوي كده ودي طريقة حلوة عشان اللبن يبق ممزوج بالقشدة والسمنة
حطي طبقة بسيطة جدا من الأرز بقاع الصينية ، ثم يوضع الحمام المحمر
توضع طبقة أخرى من الأرز ، ثم ضيفي اللبن المضروب في الخلاط يعني طبقة رز وطبقة حمام وطبقة رز وعلي الوش بق سيحي حتة سمنة وحطيها علي الوش من فوق وممكن كملن ترشي رشة جبنة موزريللا مش هتقول لا
كمان ممكن ينفع الدجاج المخلي ( صدور البانية ) بنفس الطريقة 







طريقه عمل الارز المعمر بالحمام    مكونات الارز المعمر بالحمام
احدث طريق للعمل طواجن الارز المعمر  توابل الارز المعمر
كيف يصنع الارز المعمر  نقع الارز قبل عمله
كميه اللبن لنجاح الارز المعمر  كميه الارز المعمر



ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق