السبت، 20 ديسمبر 2014

طريقة عمل المقلوبة
















                                                            طريقة عمل المقلوبة


المقادير



تكفي 4 اشخاص
كيلو ونصف بطاطس 
كيلو ونصف بذنجان
فرخة وعلي حسب كل شخص ربع او اكتر
3 حبات طماطم
5 كوب ارز
التوابل ملح وفلفل اسود وكركم 



الطريقة



سلق الفراخ نص سلقة
تقطيع البطاطس والبذنجان شرائح ونقليهم في الزيت نص قلية
تحمير الفراخ بعد سلقهم
نحضر حلة كبيرة ونضع اول شيئ فيها الطماطم ونقطعها شرائح ثم نضع الفراخ المحمرة ثم البطاطس المقلية ثم البذنجان المقلي ثم
الارز بعد غسيلة طبعا ثو ناخذ شوربة الفراخ ونضع عليها 4 ملاعق كركم كبيرة ونقلب ثم نضعها في الحلة علي المحتويات لغاية ماتغطي الارز ونضع معلقة سمنة علي الوش وعلي نار هادئة
ونقلب من حين الي اخر نحرك المعلقة علي الوش مش تقليب جامد
وبعد ان يستوي الرز نطفي النار ونضع صنية علي الحلة ونقلبها
وننتظر 10 دقائق ونرفع الحلة وبالهنا والشفا








طريفه عمل المقلوبه مقلوبه الفراخ مقلوبه اللحمه
مكونات المقلوبه سلق الفراخ  مما تتكون المقلوبه
الفراخ واللحمه للمقلوبه الباذنجان والبطاطس للمقلوبه
التوابل للعمل المقلوبه هل توجد بطاطس فى الملقوبه
تحمير الفارخ بعد سلقها كيف تصنع المقلوبه
اسهل طريقه للعمل المقلوبه


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق