السبت، 20 ديسمبر 2014

اليوم الغداء رز معمر باللحمة





















                                                     اليوم الغداء رز معمر باللحمة   



اللحمة بتكون مسلوقة ومقطعة مكعبات 


الرز المعمر

المقادير

3 كوب رز مصري 
4 ونصف لبن 
قشطة بلدي ملعقتين او 3 
ملعقة سمنة مليانة 
رشة حبهان مطحون 
ملح 
ذرة فلفل وذرة قرفة وجنزبيل 
لحم مسلوق مقطع مكعبات (حسب الرغبة )


الطريقة 

اغسل الرز كويس قوي 
احط الرز مع كل المكونات في الطاجن او الصينية حسب الرغبة بس الطاجن بيبق طعمه خرافة 
احطهم من بالليل في التلاجة كلهم منقوعين 
تاني يوم احطه على النار لم يغلي كانك بتسوي رز بعدين تحطي الردادة للرز بعدين لم يستوي ترجعي ترشي رشة سمنة سايحة على الوش تحطيه في الفرن الشواية ياخد وش من فوق 


ملحوظة مهمة لاستخدام الطواجن 
1- ممنوع تحطيه في التلاجة وتطلعيه تحطيه علي النار علطول 
2- ما تخبيطيش عليه بمعلقة عشان تنزلي اللي فيها وخاصة وهو سخن 
3- ما تحطيش الطاجن سخن علي الرخامة 
4- لازم لازم لم تسوي أي حاجة فيه تحطي الردادة او الصاجة تحت منه 

وفي ناس بتعمله بالحمام انا بحبه كده باللحمة او سادة





طريقه عمل طاجن الرز المعمر باللحمه عمل طاجن رز معمر بالفراج
اسهل طريقه للعمل الارز المعمر احداث طرق لطاجن الارز المعمر
مكونات الارز المعمر  مهى هى مكونات طاجن الارز المعمر
كينف نصنع الارز المعمر مقادير طاجن الارز المعمر
طريقه عمل الارز المعمر بالملح


ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق