طريقة الكرواسان
العجين
كيلو طحين
نص كوب سكر
ملعقة صغيرة ملح
ملعقتين كبيرتان خميره
ماء بارد للعجن من ٤٠٠ ال ٥٠٠ ملل
نص كيلو مرجرين او زبدة بارده للرق
تعجن جمبع المقادير مع بعض عدا المرجرين وتترك العجين تخمر لمدة ساعة او حتى حجمها يتضاعف وبعد ما تخمر نبسط العجينه بايدنا ونحط المرجرين ونقفل العجينه وبالمرق نفرد العجينه بشكل مستطيل وبس نفردها بسماكة ١ سم نطويها اربع طبقات رنرق باتجاه الجحة المفتوحة ونفردها تاني مستطيل ونرجع نطويها ٣ طبقات ونكرر العمليه كمان مرتين مره اربع طبقات ومره تلات طبقات وبعديها نغلفها ونسيبها بالتلاجه لمدة ١٢ ساعة لو عاوزين نستخدمها اما لو عاوزة تخزنيها فحطيها بالفريزر
وتشكلها باي شكل انتي حباه وتقدري تعملي سينابونز منهها او اي نوع دنش وبعد متشكلها لازم تسيبيها تتخمر ويضاعف حجمها وتخبزيها على درجة ٢٠٠
وعلى فكرة عجينة الدنش نفس الكروسان بس المرجرين
طريقه عمل الكرواسان اجدد انواع الكرواسان
مكونات الكرواسان مقادير الكرواسان
الكرواسان بالجيبنه والشكولاته والمربى
طريقه الكرواسان السريعه الكرواسان بطريقه جديدة
عجينه الكرواسان مكونات عجينه الكرواسان
٢٥طريقه عمل الكروسون٠ غم بدل نص كيلو
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق