السبت، 20 ديسمبر 2014

طريقة الكرواسان





















                                                                طريقة الكرواسان 



العجين 


كيلو طحين
نص كوب سكر
ملعقة صغيرة ملح
ملعقتين كبيرتان خميره
ماء بارد للعجن من ٤٠٠ ال ٥٠٠ ملل
نص كيلو مرجرين او زبدة بارده للرق
تعجن جمبع المقادير مع بعض عدا المرجرين وتترك العجين تخمر لمدة ساعة او حتى حجمها يتضاعف وبعد ما تخمر نبسط العجينه بايدنا ونحط المرجرين ونقفل العجينه وبالمرق نفرد العجينه بشكل مستطيل وبس نفردها بسماكة ١ سم نطويها اربع طبقات رنرق باتجاه الجحة المفتوحة ونفردها تاني مستطيل ونرجع نطويها ٣ طبقات ونكرر العمليه كمان مرتين مره اربع طبقات ومره تلات طبقات وبعديها نغلفها ونسيبها بالتلاجه لمدة ١٢ ساعة لو عاوزين نستخدمها اما لو عاوزة تخزنيها فحطيها بالفريزر
وتشكلها باي شكل انتي حباه وتقدري تعملي سينابونز منهها او اي نوع دنش وبعد متشكلها لازم تسيبيها تتخمر ويضاعف حجمها وتخبزيها على درجة ٢٠٠
وعلى فكرة عجينة الدنش نفس الكروسان بس المرجر
ين

























طريقه عمل الكرواسان اجدد انواع الكرواسان

مكونات الكرواسان  مقادير الكرواسان

الكرواسان بالجيبنه والشكولاته والمربى

طريقه الكرواسان السريعه  الكرواسان بطريقه جديدة

عجينه الكرواسان مكونات عجينه الكرواسان













٢٥طريقه عمل الكروسون٠ غم بدل نص كيلو

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق