الأربعاء، 24 ديسمبر 2014

طريقه عمل الكوسه بالارز فى الفرن للشيف حسن
















                   طريقه عمل الكوسه بالارز فى الفرن للشيف حسن 


المقادير

1 كيلو كوسه على نصفين
   ( الحشو)
زبده نباتى او زيت ذره
2 بصله قطع
2 فص ثوم
1 مكعب مرق
1 عدد جزر مكعبات
2 عدد طماطم فيليه مكعبات
       بسله
1 عدد عود قرفه خشب
او ورق لودا
بقدونس مفروم
4\1كيلو ازر مصرى
4\1 كيلو عدس مسلوق
3\4 لتر ماء مغلى
ملح + فلفل
عدد فحم

(البساميل)
30 جم زبده
35 جم دقيق
15 جم صلصه
600 جم شوربه خضروات
5 جم ملح
5 جم فلفل
1 مكعب مرق

الطريقه

 نشوى  الخضروات على الجريل او فى الفرن
نشواح البصل فى الزبده والتوم حتى يكون لونهم ذهبى
ونقلب فيهم الجزر والبسله ونحط عليهم الطماطم الفيليه
وبعد كدة فى طبق لوحدو نقلب العدس والازر مع عود القرفه
وورق الورا والملح والفلفل و البقدونس

للعمل البشاميل 
نسيح الزبده ونحط الدقيق ونحط الملح والفلفل والصلصه
ومكعب المرق ونحط شوربه الخضروات حتى يكون بشاميل

وبعد كدة نرص الكوسه من تحت وبعد كده خلطه الارز والعدس
والجزر والبسله وبعد كدة نرص باقى الكوسه على الوش
ونحط البشاميل وتدخل الفرن على 180 درجه وبتقعد 25 دقيقه

بالف هنا وشفا

















طريقه عمل الكوسه بالبشاميل للشيف حسن
مكونات طاجن الكوسه للشيف حسن
الكوسه بالبشاميل للشيف حسن
طريقه عمل الكوسه بالبشاميل والخضروات للشيف حسن



                                                 

ليست هناك تعليقات:

إرسال تعليق