
الكشري على الطريقة الغمراوية للشيف حسن
المقادير
زيت ذرة
2 بصلة شرائح
1/2 معلقة سكر
2 لتر ماء مغلي
1/2 ك عدس بجبة
1 ك ارز مصري منقوع
ملح – كمون
المكرونة
اسباجيتي مسلوقة ومقصوصة
الشعيرية
زيت
1/4 ك شعيرية محمرة
1/2 لتر ماء
ملح
الحمص
1/2 ك حمص منقوع لمدة يوم
ملح
الصلصه الحمرا1كيلو طماطم+5فصوص ثوم+ زيت +بهارات
فلفل اخضر حامى +شطه +ملح
الدقه البيضاء
ثوم مفروم+ كوب خل+ 1عصير ليمون+ ملح+ كمون
الطريقه
نسلوق المكرونه فى ميه مغليه فيها ملح وزيت
نحمر البصل فى الزيتولازم نحط شوة سكر علشان تكون ناشفه
نحط ميه على البصلوبعد كدة نحط العدس بس لازم يكون منقوع قبلها بساعتين
ولازم العدس يغلى شويه وبعد كدة نحط الزر اللى منقوع قبلها بساعه
ولازم نحط كمون وملخ على العدس والرز وتسيبهم لحد ما يستوى
للعمل الصلصه
نضرب الطماطم مع الثوم والملح والكمون وشطه
ونضربهم فى الخلاط نحط شويه زيت يسخن وبعد كدة نحط عليها الطماطم
للعمل الصلصه البيضاء
نحط زيت ونحط عليها ثوم وملح وكمون وشطه وبهارات
ليست هناك تعليقات:
إرسال تعليق